در ابتدای این مراسم سعید حسینی، مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی _ اسلامی با اشاره به اینکه مخاطب اصلی نوشت افزار کودکان و نوجوانان هستند گفت: آنچه که برای ما مهم است این است که کودکان و نوجوانان، مخاطب اصلی محصولات فرهنگی هستند و با توجه به رویکردی که جهان برای تربیت کودکان دارد، ما نباید از این مخاطبان غافل شویم.
شخصیتسازی، رویکرد اصلی فعالیتهای فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان است در حالی که ما در این حوزه با قالبهای ده سال گذشته کار میکنیم و حرف تازهای نداریم.
حسینی ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده بیش از ۳ ساعت مصرف انیمیشن در روز در بین کودکان وجود دارد و کشورهای غربی از این مسیر ذهن و جهان کودکان و نوجوانان را شکل میدهند. در تمام دنیا از محصولات کاراکترمحور برای محصولات کودک استفاده میشود، در حالی که در کشور ما به خاطر نبود محصول متناسب با فضای کشور، از تولیدات فرهنگی متعارض با فرهنگ خودمان استفاده میکنیم.
مدیرعامل مجمع نوشتافزار ایرانی ـ اسلامی تصریح کرد: این حرکت با حضور جوانان مؤمن و انقلابی آغاز شد و در کنار آنها مشارکت تولیدکنندههایی را داشتیم که میتوانستند در بازار دست به فعالیت سودآورتر بزنند، اما پای کار ماندند تا این پرچم بلند شود.
وی افزود: این کار با ۲ یا ۳ تولیدکننده شروع شد، اما اکنون بیش از ۷۰ تولید کننده داریم و شاهدیم که تولیدکنندگان علاوه بر نوشت افزار در تولید سایر محصولات فرهنگی کودک و نوجوان نیز فعال شدهاند.
امیدواریم طی پنج سال آینده به جایی برسیم که محصولات ایرانی ـ اسلامی به آسانی در دسترس همه قرار بگیرد. بازار نوشتافزار کشور ظرفیت ۱۵۰ میلیون جلد دفاتر تحصیلی را با گردش ۴ هزار میلیارد تومان داراست، در حالی که ۵ تا ۱۰ درصد بازار دراختیار محصولات ایرانی ـ اسلامی است.
در انتهای این مراسم به رسم هر ساله پنجمین نمایشگاه «ایران نوشت» با حضور رضوانه باغبانی فرزند شهید مدافع حرم هادی باغبانی افتتاح شد.
در این نمایشگاه از دفاتری با موضوع «مدافعان حرم»، بازی های بومی محلی « لی لی »، « هفت سنگ » و «فناوری موشکی» توسط مجموعه محصولات فرهنگی و نوشت افزار ریحانه رونمایی شد.
این نمایشگاه تا پایان شهریورماه در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان واقع در خیابان حجاب شهر تهران دایر خواهد بود.